لیست اختراعات فخري سادات حسيني
استخراج روغن دانه ي تفاله ي گوجه فرنگي با استفاده از تكنيك امواج ماكروويو، فرايندي غير مخرب، اقتصادي، ساده و سريع بوده و با مصرف حلال بسيار كمي همراه است. از آنجايي روغن دانه ي گوجه فرنگي از لحاظ دارويي، غذايي و بهداشتي به دليل اسيد هاي چرب غير اشباع موجود، ارزش بسيار بالايي دارد، كاهش هزينه هاي استخراج، ساده سازي فرايند و افزايش راندمان استخراج، امري ضروري و منطقي محسوب ميگردد. تكنيك استخراج روغن با استفاده از انرژي ماكروويو در زمان مشخص و توان و فركانس معين ، موجب افزايش پديده هاي انتقال گرمادهي موثر، انتقال سريع انرژي، گراديان حرارتي كاهش يافته، گرمادهي انتخابي، كاهش اندازه ي تجهيزات، پاسخ سريع تر به فرايند كنترل حرارت، راه اندازي سريع، افزايش محصول، كاهش مراحل فرايند و در نتيجه افزايش ميزان روغن استخراجي مي شود. مكانيسم تاثير گرمايش دي الكتريك به توانايي مواد در جذب انرژي امواج ماكروويو و تبديل آن به گرما بستگي دارد. بر خلاف گرمايش هدايتي امواج ماكروويو تمام حجم نونه را با هم گرم مي كند. اين امواج پيوند هاي ضعيف هيدروژني را ازطريق افزايش دوران دوقطبي هاي مولكولي از بين مي برد. بنابراين حركت يون هاي محلول نفوذ حلال به را داخل محيط افزايش و در نتيجه استخراج را تسهيل مي كند. گرمايش مواد گياهي با امواج ماكروويو يك روش مناسب براي تقطير مستقيم روغن هاي موجود در آن مي باشد. استخراج فاز مايع بر اساس اختلاف ميزان جذب امواج ماكروويو كه داراي ثوابت دي الكتريك متفاوتي هستند صورت مي گيرد. امواج ماكروويو اثر تخريبي و اكسايشي بر روغن ندارند و بر ساختار تركيبات بيواكتيو تاثير منفي نمي گذارند همچنين موجب تخريب اكسيداتيو محصول نمي گردد.
دستگاه طراحي شده شامل دو عدد پيل سوختي ميكروبي(MFC) است. در آند يكي از پيل ها مخمر ساكاروميسيز سرويزيه و در آند پيل ديگر باكتري باسيلوس سوبتيليس تلقيح مي شود. محيط هر دو آند ملاس است. در كاتد هر دو پيل جلبك سبز كلرلا ولگاريس در محيط BBM وجود دارد. حجم هر سل 200 ميلي ليتر است. در آند ميكروارگانيسم ها ضمن متابوليسمي كه دارند الكترون و يون هيدروژن توليد مي كنند. الكترون از مدار برق خارجي عبور كرده و موجب برقراري جريان الكتريكي مي شود. يون هاي هيدروژن هم از غشا نفيون وسط دستگاه عبور مي كنند. در محفظه كاتد اكسيژني كه توسط جلبك توليد مي شود با يون هيدروژن و الكترون واكنش داده و آب توليد مي گردد. دستگاه توضيح داده شده به گونه اي طراحي شده است كه در آن شرايط دمايي 27 درجه سانتي گراد و نيز ميكروآئروفيليك براي هر 3 ميكروارگانيسم (سرويزيه، سوبتيليس و كلرلا) طوري فراهم شود كه همگي در دستگاه حداكثر فعاليت خود را داشته باشند. از بخاري آكواريوم و حمام آب جهت حفظ دما و از محفظه شيشه اي كه زير آن شمع روشن مي شود جهت برقراري شرايط ميكروآئروفيليك استفاده گرديد. علاوه بر آن در طرح حاضر موفق شديم تا براي اولين بار در پيل سوختي ميكروبي ضمن برقراري جريان الكتريكي، محصولات زيستي نيز توليد كنيم كه شامل اتانول در پيل مربوط به ساكاروميسيز سرويزيه و آنزيم پروتئاز در پيل مربوط به باسيلوس سوبتيليس مي باشد. اين محصولات در شرايط مناسب توسط واكنش هاي متابوليكي ميكروارگانيسم هاي نام برده توليد مي شوند.
موارد یافت شده: 2